Wonen in De Buitenkans is wonen met je voeten in het groen!

In het veelbelovende Rotterdam Zuid, in stadsdeel IJsselmonde, ligt het onlangs ingrijpend gerenoveerde stadspark Park De Twee Heuvels. Aan de noordkant van dit Rotterdamse park, gelegen aan weerszijden van het zwembad aan de Dwarsdijk, realiseert Nederlandse Bouw Unie (NBU) twee compacte woonbuurten onder de naam De Buitenkans. Toekomstige bewoners kunnen straks genieten van wonen met de voeten in het groen, onder de rook van Rotterdam. De woningen hebben een woonoppervlakte van ca. 145m² tot ca. 165m². Gemeente en ontwikkelaar richten zich met de toevoeging van dit unieke product op het hogere segment om doorstroming in de wijk te stimuleren. De verkoop van deze 32 grondgebonden woningen start nog in het eerste kwartaal van dit jaar. Geïnteresseerden kunnen zich via de projectwebsite www.debuitenkansrotterdam.nl  aanmelden voor de nieuwsbrief.  

Buurtschappen

De Buitenkans bestaat uit twee bijzondere woonbuurten die door hun landschappelijke setting en inpassing onlosmakelijk verbonden zijn met het omliggende parklandschap. De verzameling van compacte volumes in de twee buurtschappen zijn in alle opzichten familie van elkaar; in bouwstijl, afwerking, duurzaamheid en in comfort.

Het onderscheidend vermogen van de buurtjes is te vinden in het landschap. Buurtschap Waterstate, aan de westzijde van het zwembad, wordt omgeven door voornamelijk natte natuur met kleine waterpartijen, biezen en bloeiende oeverplanten. Aan de oostzijde verrijst Buurtschap Groenewoude met bloemrijke grassen, vaste planten en bloeiende heesters.

Sociale en milieubewuste wooncommunity

Naast de onlosmakelijke verbintenis met het park hebben de buurtschappen nog een bijzondere kracht, namelijk het verbinden van de bewoners! De woonhoven tussen de woningen worden gevarieerd ingericht, waarbij niet alleen oog is voor de natuur en duurzaam leven, maar ook voor verbintenis en sociale duurzaamheid. Zo is er in het weelderig groen o.a. ruimte om zorgeloos te spelen, elkaar te ontmoeten, om te leren van de natuur en daar bewust mee om te gaan. Zo worden nestkasten geïntegreerd in de gebouwen, groene natuurdaken aangelegd, GFT-afval verzameld in collectieve wormenhotels en wordt regenwater opgeslagen in een slimme regenton.

Het woonhof wordt gezamenlijk eigendom van de bewoners. Zij zijn dus ook gezamenlijk verantwoordelijk voor onder andere het onderhoud, de inrichting en de instandhouding van het gebied. Dit biedt ook ruimte voor eigen initiatieven, zoals bijvoorbeeld het kweken van groente en fruit en het stimuleert het ‘WIJ-gevoel’.

Royale woningen

Verdeeld over de twee woonclusters worden in totaal 12 drie-onder-een-kap woningen en 20 twee-onder-een-kap woningen gebouwd. De royale leefruimtes van deze huizen worden allemaal op de eerste verdieping gerealiseerd. Daardoor ontstaat een adembenemend uitzicht op- en een optimale verbintenis met het parklandschap. Verwacht daarnaast ook ruime zon-georiënteerde terrassen, verdiepingshoge raampartijen, ten minste 3 slaapkamers en een eigen parkeergelegenheid voor een optimaal woongenot.

Ideale ligging

Woningen in De Buitenkans zijn niet alleen ideaal gelegen aan de rand van Park De Twee Heuvels, omringd door groen in een oase van stadse rust. In de directe omgeving vindt ook men voldoende winkels voor dagelijkse boodschappen, scholen en (sport-)voorzieningen. Het stadsdeel heeft in de goede verbindingen met uitvalswegen en als kers op de taart ligt er een tramhalte voor de deur, waardoor men in slechts 15 tramminuten in het centrum van Rotterdam staat!

Bovenal is Rotterdam Zuid in trek. En zit dit gebied, door de grootschalige gebiedsontwikkeling Stadionpark, al jaren in de lift. En nu de plannen van Feyenoord City/Stadionpark steeds meer werkelijkheid worden, zal de verbinding tussen IJsselmonde, de Kop van Zuid en het centrum nog beter én vooral interessanter worden. Wonen in De Buitenkans is pionieren met het comfort en de luxe van een stadsdeel wat al zoveel te bieden heeft.

De verkoop van dit spraakmakende nieuwbouwproject start nog in het eerste kwartaal van dit jaar. Naar verwachting wordt nog vóór het einde van 2021 begonnen met de realisatie van de woningen.