Verkoop van De Buitenkans Rotterdam start 27 maart
32 unieke woningen midden in het groen

Rotterdam Zuid is sinds een aantal jaar flink in ontwikkeling. En ook nu ontstaan prachtige nieuwbouwplannen op grote en op kleinere schaal. De Buitenkans Rotterdam, gelegen aan het vernieuwde stadspark De Twee Heuvels, is zo’n plan. Aan de rand van het park verrijzen 32 grondgebonden woningen, midden in het groen, op korte afstand van het Rotterdamse stadscentrum.

Buitenkans Drive Thru
De verkoop van deze woningen start op zaterdag 27 maart via de website van het project. Daarnaast nodigt initiatiefnemer Nederlandse Bouw Unie (NBU) geïnteresseerden uit om tussen 11:00 en 13:00 uur een kijkje te komen nemen bij de bouwlocatie. Een heuse ‘Buitenkans Drive Thru’ geeft iedereen een unieke kans om – uiteraard geheel coronaproof – een eerste indruk op te doen. Deelnemers ontvangen dan ook de verkoopbrochure van deze sociale en milieubewuste wooncommunities.

Buurtschappen
De Buitenkans bestaat uit twee bijzondere woonbuurten. Beide zijn door hun landschappelijke setting en inpassing onlosmakelijk verbonden met het aangrenzende park. De twee buurtschappen zijn in alle opzichten familie van elkaar; in bouwstijl, afwerking, duurzaamheid en comfort.

Het grootste verschil tussen de twee buurtjes is de manier waarop de omliggende landschappen worden ingericht. Buurtschap Waterstate, aan de westzijde van Zwembad IJsselmonde, wordt omgeven door voornamelijk natte natuur met kleine waterpartijen, biezen en bloeiende oeverplanten. Aan de oostzijde verrijst Buurtschap Groenewoude met bloemrijke grassen, vaste planten en bloeiende heesters.

Sociale en milieubewuste wooncommunity
Een bijzondere kracht van de buurtschappen is dat zij een duidelijke verbinding aangaan met de bewoners. Bij de gevarieerd ingerichte woonhoven is niet alleen oog voor de natuur en duurzaam leven, maar ook voor verbintenis en sociale duurzaamheid. Zo is er in het weelderig groen o.a. ruimte om zorgeloos te spelen, elkaar te ontmoeten, om te leren van de natuur en daar bewust mee om te gaan. Denk bijvoorbeeld aan nestkasten in gebouwen, groene natuurdaken, GFT-afval in collectieve wormenhotels en een slimme regenton voor de opslag van regenwater.

Ieder woonhof wordt gezamenlijk eigendom van de bewoners, die dus ook samen verantwoordelijk zijn voor onderhoud, inrichting en instandhouding van het gebied. Ook is er voldoende ruimte voor eigen initiatieven, zoals bijvoorbeeld het kweken van groente en fruit.

Royale woningen
Op de twee terreinen worden in totaal 12 drie-onder-een-kap woningen en 20 twee-onder-een-kap woningen gebouwd, die variëren in grootte van ca. 143 m2 tot ca. 166 m2. De royale leefruimtes worden allemaal op de eerste verdieping gerealiseerd. Daardoor ontstaat niet alleen een adembenemend uitzicht op, maar ook een mooie verbintenis met het parklandschap. Verwacht daarnaast ruime zon-georiënteerde terrassen, verdiepingshoge raampartijen, tenminste 3 slaapkamers en een eigen parkeergelegenheid voor een optimaal woongenot.

Ideale ligging
De Buitenkans is niet alleen ideaal gelegen aan de rand van Park De Twee Heuvels, in een groene oase van stadse rust. In de directe omgeving bevinden zich ook voldoende winkels voor dagelijkse boodschappen, scholen en (sport-)voorzieningen. Het stadsdeel heeft goede verbindingen met de uitvalswegen én met een tramhalte voor de deur, ligt het centrum van Rotterdam op slechts 15 tramminuten.

Start verkoop
Vanaf zaterdag 27 maart kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een van de woningen via de website van dit spraakmakende project. Naar verwachting start de bouw nog voor het einde van dit jaar. Aanmelden voor de drive thru is niet nodig. Kandidaat-kopers zijn die dagen van harte welkom om zonder afspraak met de auto naar Dwarsdijk 80 te komen.